Over ons

Goed Veur Mekare is als coöperatie opgericht door een groep vrijwilligers uit Olst-Wijhe. Wij willen werk maken van een duurzame economische ontwikkeling. Eén van de speerpunten is opwekking van duurzame energie uit zon en wind. Waarom? Omdat we een duurzame toekomst voor onszelf en onze kinderen willen.

U kunt meedoen door lid te worden van Goed Veur Mekare, dan gaan we samen aan de slag voor een duurzame toekomst.

Coöperatie Goed Veur Mekare

Coöperatie Goed Veur Mekare wil serieus bijdragen aan de energietransitie in Olst-Wijhe en de bijbehorende maatschappelijke ontwikkeling. Dat betekent activiteiten die zich richten op duurzame energie en energiebesparing, maar bijvoorbeeld ook op minder gebruik van materialen of duurzame productie van voedsel.

Het initiatief voor de coöperatie is ontstaan vanuit Olst in Transitie, het initiatief Een dorpsmolen voor Boskamp en Goede Buren en heeft de steun van de Stichting Duurzaam Olst-Wijhe. De focus ligt op dit moment op de duurzame opwekking van energie:

  • De coöperatie ging van start met het plan om windenergie te gaan opwekken in de gemeente Olst-Wijhe. Dat plan wacht echter op de vaststelling van de energievisie door de gemeente.
  • Sinds begin 2018 werkt de coöperatie aan de realisatie van Zonnepark Noordmanshoek. Dit park is onderdeel van een plan dat is gemaakt door een werkgroep van betrokken inwoners uit Wijhe en omgeving voor een duurzame inrichting van Noordmanshoek. Aan het eind van de zomer verwachten we de vergunning voor het Zonnepark te krijgen, en in oktober willen we dan de SDE-subsidie aanvragen.
    Leden van de coöperatie kunnen participeren en een deel van de opbrengst moet ten goede komen aan lokale duurzame projecten. Zo blijft de opbrengst binnen de lokale gemeenschap.

Er bestaan nog veel meer ideeën, maar daarvoor is menskracht nodig. De initiatiefnemers hopen dat nog meer mensen aansluiten die willen helpen. Hulp bij de projecten die al lopen is welkom, maar we staan ook open voor nieuwe plannen.

Wilt u onze plannen ondersteunen, word dan lid van Goed Veur Mekare. Het lidmaatschap kost slechts 10 euro per jaar. Leden beslissen mee over de activiteiten van de coöperatie, kunnen meepraten in werkgroepen en kunnen wanneer het zover is participeren in projecten.

Onze statuten kunt u hier vinden.